VIAȚĂ DIN BELȘUG

Viața din belsug – Ioan 10:10

Numele meu este Daniel Georgescu,  sunt căsătorit de 9 ani si părinte de doua ori. Mă uit în jurul meu, mă uit în urma mea, la viața mea, mă uit la anii care au trecut și văd planul lui Dumnezeu, cum a lucrat și lucrează în viața mea ca un viitor membru Gideon. Dacă mă uit în urma mea, seamănă cu un puzzle, un puzzle aranjat armonios de marele Maestru, de Dumnezeu Tatăl meu cel Adevărat și Bun.

În urmă cu aproape un deceniu , la începutul credinței mele mi s-a întamplat ceva. Să vă povestesc…
Locuiam în provincie, la 60 de km de București și zilnic făceam naveta cu trenul. Mergeam cu trenul și coboram la stația Pantelimon și până la șosea mai avem de mers circa 10/15 min. Pe traseul acesta, pe unde mergeam zilnic, era o cărare care șerpuia printre munții de gunoaie.

Într-o după amiază ploioasă, după serviciu megeam spre gara, eram cu un frate de credința, știu că era din copilarie credincios. De odată, pe o movila de gunoi, am zărit ceva! O carte! Era ploată, udă, murdară de noroi si chiar de balegă. N-am realizat ce fac, m-am dus direct acolo și am ridicat-o de jos, ca din “pulbere si huma” ca pe cel mai scump lucru. Am inceput să o curăț, să o șterg de mizerii și am bagat-o în rucsac alaturi de Biblia mea și ne-am continuat drumul până la gara.
Dragilor, știți ce era? Era un Nou Testament! Era Scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu pentru omenire, Era CUVÂNTUL VIEȚII care ne-a salvat, si noi, omenirea, ce-am facut? L-am aruncat la gunoi. Trist …

Fratele ma privea „strâmbând din nas” și mi-a spus: ,,Ce mai faci cu el?” i-am spus că il i-au acasă, n-am știu ce sa-i răspund pe moment. Am ajuns acasă, îmi aduc aminte că l-am așezat pe sobă, la uscat. Apoi, a doua zi am încercat să desprind fiecare pagina cu cea mai mare atenție. Îmi aduc aminte că era foarte “sifonat” . Umblam cu multă grijă, parcă eram un fel arheolog care a descoperit un manuscris de mare preț, un document unic, asa simțeam eu fată de acest Nou Testament. M-am simțit onorat să fac aceast lucru! Mă gândesc la tine, în clipa aceasta, Tu cum ai proceda? Ce ai face?

Mă gândesc acum ce raspuns i-aș da acestui frate, dar cu dragoste si cu bunătate, care mi-a spus “ ce mai faci cu el? “ i-as spune: Frate iubit, acesta este CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU care a dat mană în pustia Sinai care s-a așezat ca stâlp de foc între carele lui faraon si poporul evreu, care a desparțit în două Marea Roșie, sau cum spune Domnul in Ieremia : “Nu este cuvântul Meu ca un foc, zice Domnul, și ca un ciocan care sfărâmă stânca?” Frate drag, acesta este Cuvântul scump al lui Dumnezeu care s-a facut trup și a venit la noi plin de Har si de Adevăr. Acesta este Cuvântul, este Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu care a spus: Ioan 10:10 „Eu am venit ca oile să aibă viaţă, și s-o aibă din belșug.” Slăvit sa fie El !!!

Dacă ai Cuvântul la îndemână, și ai ocazia să-L citesti, nu ezita, nu lăsa pe mâine. Există în China și alte parți foarte mulți oameni ce isi doresc sa aibă o Biblie și nu au. Dacă nu ai și dorești un Nou Testament contactează-ne! Fii binecuvântat! Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *